Salesforce integratie bij een best of breed oplossing bij een

internationale uitgeverij

In een omgeving waar bedrijfsmodellen niet statisch zijn vanwege verschillende marktomstandigheden moet je als bedrijf in staat zijn je snel aan te kunnen passen op gebied van ICT

Details

2020-2021
SxBlue

Categories

Learning development
Innovatie

Vaak zit de oplossing dan niet in één software pakket. Samen met onze klant hebben we gekozen voor een best of breed approach waarbij er continu geschakeld kan worden tussen business urgentie en een ‘toekomstbestendige oplossing.

 Wat je ziet is dat de tussenlaag, de integratie laag steeds belangrijk wordt, misschien zelfs de belangrijkste component binnen het architectuur landschap.

Onze consultant werd als business architect gebruikt om te adviseren over de uitvoerbaarheid van de integratie tussen Salesforce en SAP in twee uitgewerkte voorstellen.

Best of Suite; waarbij het quote proces zich volledig zou afspelen binnen SAP, en waarbij de inrichting van de bedrijfsprocessen min of meer van tevoren wordt vastgesteld en afgedwongen door SAP.  

Best of Breed; waarbij het quote proces is ondergebracht binnen Salesforce en dichter zou aansluiten op het market to order proces waarbij Salesforce als front-end voor de commerciële medewerkers wordt ingezet. Afhankelijk van de business behoefte en de veranderende markt kan iedere keer op nieuw getoetst worden of Salesforce de toekomstbestendige oplossing blijft bieden die nodig is.

 Door de beschikbare kennis van zowel SAP als Salesforce konden een aantal toetsingsvragen worden toegevoegd die een belangrijk deel vormden in de uiteindelijke afweging die werd gepresenteerd aan het management.